• Vårt kaffe
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kaffekapslar
    • Origins kollektion
    • KAFFEBONNER
    • Sublime kollektion
  • VÅRA MASKINER
  • Vår bakgrund
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En värld av L'OR
    • Miljø
    • Återvinning
  • Inspiration
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Recept
  • Kontakt

En utsökt kaffedessert

Kaffemousse

Vill du överraska dina gäster med en utsökt dessert? Då är det här receptet på kaffemousse helt perfekt! Lägg till din favoritespresso eller ristretto och uppnå en utsökt och intensiv kaffesmak. Kaffemoussen kan med fördel göras kvällen innan. Då kan du njuta av dagen med en härlig dessert som är klar på ett ögonblick.

Tillagningstid: 30 minuter

Väntetid: 6 timmar

Ingredienser

För 2–4 personer

  • 60 ml stark L’OR Espresso – vi rekommenderar L’OR Espresso Ristretto
  • 220 g vispgrädde
  • 60 g socker
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 200 g mörk choklad
  • En nypa salt

Köp produkten

Eller klicka på produkten för mer information

Tillagning

 

  1. Gör din starka favoritespresso eller -ristretto. Kaffet ska vara starkt, så var inte rädd för att välja en intensiv smak.

  2. Gör 60 ml varmt kaffe och lös upp en nypa salt i det. Låt kaffet svalna i kylen. 

  3. Chokladen smälts och låt den svalna lite, rör sedan ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt kaffet och låt smeten svalna.

  4. Vispa grädden tjock tillsammans med hälften av sockret (30 g). Låt även denna blandning svalna i kylen.

  5. Sedan vispas choklad och kaffeblandningen ner i den vispade grädden med en ren visp.

  6. Vispa äggvitorna och resten av sockret tills det blir hårt i en helt ren bunke och vänd försiktigt i den i choklad och gräddblandningen.

  7. Fördela moussen i portionsglas och ställ dem övertäckta i kylen i minst 6 timmar så att moussen hinner sätta sig.



Vill du göra efterrätten ännu festligare, kan du garnera den med kakaopulver, chokladdekorationer, riven choklad eller ätbara blommor (t.ex. tagetes).

 

Smaklig måltid!

Flera recept

Tiramisu med kaffe och pepparkaka
Kaffetryfflar
Cococcino – kokoskaffe

swirl_gold_background.jpg

HJÆLP

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

VEM ÄR VI

  • Vår Historie 
  • L’OR Kaffe
  • återvinning

 

 
  • användarvillkor
  • Integritet och cookies 
     

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Betingelser og Villkor
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS

Country Selector