• Vårt kaffe
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kaffekapslar
    • Origins kollektion
    • KAFFEBONNER
    • Sublime kollektion
  • VÅRA MASKINER
  • Vår bakgrund
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En värld av L'OR
    • Miljø
    • Återvinning
  • Inspiration
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Recept
  • Kontakt

Ren lyx för alla dina sinnen

Kaffetryfflar

Sugen på något annat än den vanliga chokladtryffeln? Skäm bort dig själv och dina gäster med dessa läckra kaffetryfflar. Upplev den härliga kombinationen av kaffe, choklad och amarettikakor. Det är ren lyx för alla dina sinnen. De är lättare att göra än du tror och du behöver bara fem ingredienser.

 

Tillagningstid: 50 minuter

Väntetid: 2,5 timmar

 

Ingredienser

  • 30 ml L’OR Espresso - vi rekommenderar L'OR Espresso Ristretto
    (1 kapsel)
  • 600 g mörk choklad
  • 150 ml vispgrädde
  • 60 ml kaffelikör
  • 150 g amarettikakor (krossade)

Ristretto passar perfekt till chokladen. Anpassa kaffetryffeln till din egen smak genom att tillsätta din favoritkaffelikör. Den perfekta presenten till någon du tycker om – men se upp! När du väl har smakat dessa kaffetryfflar vill du säkert inte dela dem med någon.

Köp produkten

Eller klicka på produkten för mer information

Tillagning

 

  1. Gör en kopp L’OR Espresso Ristretto och häll det tillsammans med vispgrädden i en kastrull. Koka upp under omrörning.

  2. Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål och placera den ovanpå en kastrull med lätt kokande vatten. När chokladen har smält, tillsätt den varma kaffe-/gräddblandningen.

  3. Ta av skålen från kastrullen och rör ner lite av din favoritkaffelikör. Låt sedan blandningen svalna i rumstemperatur i 15 minuter.

  4. Därefter får blandningen stelna i kylen 1,5–2 timmar. Rör om då och då.

  5. Lägg de krossade amarettikakorna i en låg skål eller djup tallrik.

  6. Ta ut blandningen ur kylen och forma små bollar som ser ut som chokladtryffel. Rulla dem sedan i de krossade amarettikakorna och tryck lätt på dem så att de sitter kvar.

  7. Låt tryfflarna stå i kylen ca 15 minuter tills de blir hårda.

 

Servera dem med en stark L’OR Espresso Ristretto och skäm bort dina sinnen.

 

Flera recept

Tiramisu med kaffe och pepparkaka
Julkaffe
Pralinkaffe

swirl_gold_background.jpg

HJÆLP

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

VEM ÄR VI

  • Vår Historie 
  • L’OR Kaffe
  • återvinning

 

 
  • användarvillkor
  • Integritet och cookies 
     

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Betingelser og Villkor
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS

Country Selector