Chocolate mousse

Chokolademousse med Popping Pearls

Tillagningstid :
30 minuter
Kylningstid:
2 timmar

Skapa en sofistikerad dessertupplevelse med denna härliga chokladmousse i kombination med L'OR popping pearls. Den fylliga, sammetslena moussen är gjord på mörk choklad och har en lyxig konsistens och djup kakaosmak. Detta kompletteras av en obesvärat elegant överraskning av äkta kaffe i form av L'OR popping pearls, med flera lager av smak som tillför en extraordinär upplevelse för dina sinnen.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (70 % kakao)

  • 3 stora ägg, separerade

  • 50 g strösocker

  • 200 ml vispgrädde

  • 1-2 msk L'OR Coffee Popping Pearls (till garnering)

Tillagning

01

Bryt chokladen i små bitar och smält i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen är slät och ta sedan av från värmen. Låt svalna något.

02

Vispa äggvitorna i en ren, torr skål tills mjuka toppar bildas. Tillsätt strösockret pö om pö och fortsätt vispa tills styva toppar bildas.

03

Vispa grädden i en separat skål tills den bildar mjuka toppar.

04

Rör ner äggulorna i den smälta chokladen tills de är väl blandade. Vänd försiktigt ner den vispade grädden, följt av vispade äggvitor, och se till att bibehålla så mycket luft som möjligt för en lätt moussekonsistens.

05

Lägg över chokladmoussen i serveringsglas eller skålar med en sked.

06

Ställ i kylskåp i minst 2 timmar eller tills moussen har stelnat.

07

Toppa med L'OR coffee popping pearls för en unik smakexplosion.

swirl gold background new