Botten:
- Smält smöret i en liten kastrull.
- Smula sönder kexen i t.ex. en matberedare eller mortel.
- Blanda kexsmulorna med det smälta smöret.
- Klä formen med bakplåtspapper. Lägg sedan smulblandningen i formen och pressa ut den så att den täcker formens botten och kanter.
- Tryck ihop botten med en sked. Ställ in formen i kylskåpet i minst 10 minuter.
Under tiden kan du börja med mockafyllningen:
- Gör en kopp kaffe av valfri typ. Vi rekommenderar dock att du använder L’OR Espresso Forza, en böna med stark kaffesmak och inslag av choklad. Den passar väldigt bra till resten av tårtan.
- Häll grädde och honung i en kastrull och koka upp. Tillsätt 40 ml kaffe.
- Lägg den grovhackade chokladen i en bunke. Häll över den kokande grädd- och kaffeblandningen.
- Rör sedan tills chokladen är helt smält och smeten är jämn.Tillsätt smöret. Mixa till en glansig ganache med hjälp av en stavmixer.
- Ta ut tårtbotten ur kylskåpet och häll över ganachen.
- Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
Chokladtopping:
- Blanda ihop kakao, socker och vatten till en smet.
- Rör ner den kalla vispgrädden och stabiliseringsmedlet.
- Vispa choklad- och gräddblandningen i en mixer eller matberedare.
- När chokladgrädden är fluffig är den klar att användas.
- Spritsa eller bred ut chokladgrädden på mockatårtan.
Dekorera eventuellt mockatårtan med chokladströssel. Sedan är det dags att börja njuta! Vill du ha fler tårtrecept? Här hittar du alla recept från L'OR!