• Vårt kaffe
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kaffekapslar
    • Origins kollektion
    • KAFFEBONNER
    • Sublime kollektion
  • VÅRA MASKINER
  • Vår bakgrund
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En värld av L'OR
    • Miljø
    • Återvinning
  • Inspiration
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Recept
  • Kontakt

En himmelsk kombination

Choklad- och mockatårta

Den här mockatårtan är en perfekt dessert för de kommande helgdagarna. Inte nog med att den får varje kaffeälskare på fall – den är dessutom enkel att göra. Följ receptet nedan och låt dig sedan förföras av alla sinnen! Tårtan är ganska mäktig, så det räcker med en liten bit. Det är också roligt att baka tillsammans!
 
Mockatårtan passar också bra vid andra tillfällen, t.ex. som födelsedagstårta eller som extra lyxigt fika.
 

Tillredningstid: 45 minuter

Väntetid: 2 timmar

Ingredienser

För en springform på 26 cm

Till tårtbotten:

  • 350 g vetekex med choklad (eller andra kex)
  • 125 g smör

Till fyllningen:

  • 40 ml L'OR espresso, gärna L'OR Espresso Forza
  • 2 dl grädde
  • 250 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 msk honung
  • 50 g smör

Till chokladtoppingen:

  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 påse stabiliseringsmedel för grädde

Du kan variera toppingen efter eget tycke och smak. Välj t.ex. ren grädde, chokladgrädde eller grädde med kaffesmak. Ingredienserna till chokladgrädde hittar du här ovan. Om du föredrar grädde med kaffesmak byter du ut kakaon mot kaffepulver.

Köp produkten

Eller klicka på produkten för mer information

Gör så här

 

Botten:

  1. Smält smöret i en liten kastrull.

  2. Smula sönder kexen i t.ex. en matberedare eller mortel.

  3. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret.

  4. Klä formen med bakplåtspapper. Lägg sedan smulblandningen i formen och pressa ut den så att den täcker formens botten och kanter.

  5. Tryck ihop botten med en sked. Ställ in formen i kylskåpet i minst 10 minuter.

Under tiden kan du börja med mockafyllningen:

  1. Gör en kopp kaffe av valfri typ. Vi rekommenderar dock att du använder L’OR Espresso Forza, en böna med stark kaffesmak och inslag av choklad. Den passar väldigt bra till resten av tårtan.

  2. Häll grädde och honung i en kastrull och koka upp. Tillsätt 40 ml kaffe.

  3. Lägg den grovhackade chokladen i en bunke. Häll över den kokande grädd- och kaffeblandningen.

  4. Rör sedan tills chokladen är helt smält och smeten är jämn.Tillsätt smöret. Mixa till en glansig ganache med hjälp av en stavmixer.

  5. Ta ut tårtbotten ur kylskåpet och häll över ganachen.

  6. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.

Chokladtopping:

  1. Blanda ihop kakao, socker och vatten till en smet.

  2. Rör ner den kalla vispgrädden och stabiliseringsmedlet.

  3. Vispa choklad- och gräddblandningen i en mixer eller matberedare.

  4. När chokladgrädden är fluffig är den klar att användas.

  5. Spritsa eller bred ut chokladgrädden på mockatårtan.

 

Dekorera eventuellt mockatårtan med chokladströssel. Sedan är det dags att börja njuta! Vill du ha fler tårtrecept? Här hittar du alla recept från L'OR!

Flera recept

Tiramisu med kaffe och pepparkaka
Kaffetryfflar
Cococcino – kokoskaffe

swirl_gold_background.jpg

HJÆLP

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

VEM ÄR VI

  • Vår Historie 
  • L’OR Kaffe
  • återvinning

 

 
  • användarvillkor
  • Integritet och cookies 
     

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Betingelser og Villkor
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS

Country Selector