• Vårt kaffe
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kaffekapslar
    • Origins kollektion
    • KAFFEBONNER
    • Sublime kollektion
  • Vår bakgrund
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En värld av L'OR
    • Miljø
    • Återvinning
  • Inspiration
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Recept
  • Kontakt

Ren njutning för alla sinnen

Kaffetryfflar

Är du sugen på något annat än den klassiska chokladtryffeln? Skäm bort dig själv och dina gäster med de här ljuvliga kaffetryfflarna! Upplev den läckra kombinationen av kaffe, choklad och mandelbiskvier – en ren njutning för alla sinnen! Det är också betydligt enklare än vad du tror. Du behöver bara fem ingredienser. Vem vill du skämma bort med de här kaffe- och chokladtryfflarna?

 

Tillredningstid: 50 minuten

Väntetid: 2,5 timmar

 

Ingredienser

  • 30 ml L'OR espresso, gärna L'OR Espresso Ristretto
    (1 kapsel)
  • 600 g bakchoklad
  • 1,5 dl grädde
  • 60 ml kaffelikör
  • 150 g mandelbiskvier (smulade)

Ristretto 11 passar perfekt till choklad. Välj din favoritkaffelikör så att tryfflarna får precis den smak du önskar. De här tryfflarna är perfekta som personlig present till någon du tycker om, men vi varnar dig: när du väl har provat dem kommer du förmodligen inte att vilja dela med dig.

Köp produkten

Eller klicka på produkten för mer information

Gör så här

 

  1. Brygg en kopp L'OR Espresso Ristretto 11. Använd 1 kapsel.

  2. Blanda 1,5 dl ovispad grädde med 30 ml ristrettokaffe i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning.

  3. Hacka chokladen i bitar. Lägg chokladbitarna i en värmetålig bunke. Häll sedan gräddblandningen över chokladen.

  4. Placera bunken i en kastrull med lätt kokande vatten och rör om tills chokladen har smält och tryffelsmeten är helt slät.

  5. Ta upp bunken ur kastrullen och rör ner en skvätt av valfri kaffelikör. Låt smeten svalna i rumstemperatur i 15 minuter och ställ sedan in bunken i kylskåpet..

  6. Låt tryffelsmeten stå i kylskåpet 1,5–2 timmar, tills den har fått fast konsistens. Rör om då och då.

  7. Lägg de smulade mandelbiskvierna i en vid skål eller djuptallrik. Tryck sönder smulorna lite extra.

  8. Ta ut tryffelsmeten ur kylskåpet. Forma små tryffelliknande bollar av smeten och rulla dem i kaksmulorna. Tryck fast smulorna så att de sitter fast ordentligt på tryfflarna.

  9. Låt tryfflarna stelna i kylskåp i ytterligare ca 15 minuter.

 

Servera med en kraftfull L'OR Espresso Ristretto 11 och njut med alla sinnen! Vill du se andra läckra recept smaksatta med kaffe? Här hittar due recept från L'OR.

 

Flere oppskrifter

Tiramisu med kaffe och pepparkaka
Julkaffe
Pralinkaffe

swirl_gold_background.jpg

HJÆLP

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

VEM ÄR VI

  • Vår Historie 
  • L’OR Kaffe
  • återvinning

 

 
  • användarvillkor
  • Integritetspolicy
  • Policy för cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Betingelser og Villkor
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt

©2022 JACOBS DOUWE EGBERTS

dk.jpg