• Vårt kaffe
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kaffekapslar
    • Origins kollektion
    • KAFFEBONNER
    • Sublime kollektion
  • Vår bakgrund
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En värld av L'OR
    • Miljø
    • Återvinning
  • Inspiration
    • Vår kaffe

      Kapslar

      BONNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Recept
  • Kontakt

En oemotståndlig kaffedessert

Kaffemousse

Vill du överraska dina middagsgäster med en ljuvlig liten dessert som avrundning? Då är den här kaffemoussen helt perfekt! Och eftersom den inte innehåller något gelatin är den dessutom nyttig.
Välj din favoritespresso eller -ristretto så att moussen får en fyllig och helt oemotståndlig kaffesmak. Kaffemoussen kan med fördel göras kvällen före. På så sätt fixar du efterrätten på ett ögonblick och har tid att njuta av middagen och umgänget istället.


Den här kaffemoussen är en garanterad succé!

Tillredningstid: 30 minuter

Väntetid: 6 timmar

Ingredienser

För 2–4 personer

  • 60 ml stark L'OR espresso, gärna L'OR Espresso Forza
  • 220 g grädde
  • 60 g socker
  • 70 g äggvita (motsvarar ungefär 2 ägg)
  • En nypa salt

Köp produkten

Eller klicka på produkten för mer information

Beskrivning

Så här gör du denna läckra efterrätt:

  1. Brygg stark espresso eller ristretto av önskad sort. Kaffet måste vara ganska starkt, så var inte rädd för att välja en kraftfull smak. Mät upp 60 ml av det varma kaffet och lägg i en nypa salt så att det löses upp. Ställ sedan in kaffet i kylskåpet så att det svalnar.

  2. Medan kaffet kallnar vispar du upp äggulorna med en mixer.

  3. Mät upp grädden och vispa den (med rena vispar) till fast/halvfast konsistens tillsammans med hälften av sockret (30 g). Ställ sedan in grädden i kylskåpet för att svalna.

  4. När allting har svalnat ordentligt blandar du ner det kalla kaffet i grädden. Använd rena vispar. Rengör sedan visparna ännu en gång och se till att allt fett försvinner. Använd t.ex. en handduk eller trasa med lite citronsaft.

  5. Ta fram en rostfri bunke och se till att den också är helt fettfri. Häll i äggvita och resten av sockret och vispa till ett hårt skum.

  6. Rör försiktigt ner äggvitan i gräddblandningen.

  7. Ta fram glasskålar för servering. Fördela moussen i glasskålarna och låt dem stå i kylskåpet (övertäckta) i minst 6 timmar så att de får ännu fastare konsistens.

Vid servering kan du pudra kakao eller strö chokladdekorationer, chokladspån eller ätbara blommor (t.ex. kryddtagetes) över chokladmoussen så att den blir extra festlig. Smaklig måltid! Servera gärna den här desserten med en god pralinkaffe eller något av de andra recepten från L'OR!

Flere oppskrifter

Tiramisu med kaffe och pepparkaka
Kaffetryfflar
Cococcino – kokoskaffe

swirl_gold_background.jpg

HJÆLP

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

VEM ÄR VI

  • Vår Historie 
  • L’OR Kaffe
  • återvinning

 

 
  • användarvillkor
  • Integritetspolicy
  • Policy för cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Betingelser og Villkor
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt

©2022 JACOBS DOUWE EGBERTS

dk.jpg